Subkampen

Op de RSW sta je met je ploeg op een subkamp, hier slaap je in je eigen tent. Na de inschrijving krijg je te horen op welk subkamp je staat. Op een subkamp is altijd subkampstaf aanwezig. Zij zijn er voor jou tijdens het weekend. Heb je problemen of voel je je niet lekker? Zij kunnen je helpen! Maar ook voor leuke dingen kan je bij je subkampstaf terecht.

Je staat altijd met je ploeg op één van de vier subkampen. Samen met andere groepen uit de regio maakt jouw subkampstaf er een feestje van. Wist je dat er ook een heuse subkampprijs te behalen valt voor de leukste of opvallendste ploeg?

Nozems uit Neverland

Wereld: Neverland
Kleur: Groen
Ter herkennen aan: motoren, leren jacks, vetkuif
Wat ze over zichzelf te zeggen hebben:

Boeken en sprookjes doen je een hoop geloven over Peter Pan en Neverland. Er zouden geen meiden in Neverland zijn omdat ze te slim zouden zijn om verloren te raken, je zou er nooit ouder worden en je kan vliegen met het stof van Tinkerbell.
Nou, alle drie niet echt het geval blijkt jaren later. Meiden zitten er wel degelijk, want sommige meiden willen net zo goed niet opgroeien, en ouder worden is toch echt een realiteit. En dat vliegen, nou vergeet het maar. Toen we nog jong waren moesten we overal naartoe lopen, maar dankzij het wel ouder worden hebben we tegenwoordig gelukkig onze brommers.
De lost boys uit de sprookjes zijn eigenlijk best wel vergelijkbaar met de nozems uit de jaren 60. Zelfbewust, gekleed in spijkerbroek en leren jack en uitgedost met vetkuif, onverschillig hangend op onze bromfiets voor de snackbar, op een plein of voor het café.

Regels? Daar trekken we ons nog steeds niks van aan. De filosofie van de nozem is ook vergelijkbaar met die van de verloren jongens. Weg met de waarde van gisteren. Er is geen zin, alles is toeval. Als je denkt aan een stoere jongen of meid, dan denk je aan een nozem. De nozem is voor niets en niemand bang en doet wat hij wil. Hij zal zich door niemand de les laten lezen en al helemaal niet door iemand met autoriteit.

Als nozem weet je dat je een nozem bent en daar ben je trots op! Als je dus bij ons zit, neem dan je spijkerbroek en zwarte jas mee, dan trekken we er met z’n allen samen op uit!


Rappe Riders

Wereld: Plundaria
Kleur: Geel
Ter herkennen aan: Lang blond haar, viking helmen
Wat ze over zichzelf te zeggen hebben:

In het kleine land, Plundaria, gelegen naast het eiland Mont-Saint-Michel, voerden wij de boventoon in de strijd. Jarenlang plunderden wij, de Rappe Riders, allerlei huizen, kastelen en winkels. Zelfs de hoogste torens zonder trap waren niet veilig voor ons riders, de grootste groep vikingen in het land. Alles deden we om in Plundaria te kunnen overleven.

Een paar jaar geleden gebeurde er iets vreselijks, we werden gesnapt en een van ons werd gevangen genomen. We hebben hem gered en besloten het land te verlaten en nooit terug te keren.

Hoe we toen gingen overleven? De snuggly duckling! Een Hideout waar iedereen langs kan komen voor een drankje en hun dromen kan najagen. Wil jij ook jouw droom achterna? Kom gezellig langs, dan zien we je Rap!

Geestige Geesten

Wereld: Agrabah
Kleur: Blauw
Ter herkennen aan: ??
Wat ze over zichzelf te zeggen hebben:

Wij zijn uit een echte oosterse nacht gerezen.
Om hier jullie dromen uit te laten komen.
Je mag maar 3 wensen doen, dus denk goed na wat je kiest.

Hier is het wat kouder dan in het oosten dus zal je je goed moeten voorbereiden,
Zodat je echt kan laten zien wat je waard bent.

En als je goed je best heb gedaan is het tijd voor vrienden,
Want je hebt nog nooit zo’n goede vriend gehad als ons

Dwaze Dwergen

Wereld: Germonia
Kleur: Rood
Ter herkennen aan: Rode puntmuts, pikhouweel, diamant
Wat ze over zichzelf te zeggen hebben:

Hopelijk zijn jullie klaar voor Drie Dolle Dagen bij de 4 Dwaze Dwergen! Jullie kunnen ons, hardwerkende diamantdelvers, herkennen aan de rode puntmutsen. Om jullie goed voor te bereiden hebben we, ook namens de overige 3 dwergen, 7 tips op een rijtje gezet.

Niezel:     ”Kleed je naar het weer… Ha… Ha… HATSJOOE… en zorg dat je vooral niet verkouden wordt!”
Dommel:   ”Zzz…zet (het liefst voor het donker) je tent goed op en… Zzz…zorg dat je slaapzak droog blijft (niks is… Zzz…zo demotiverend als en natte slaapzak).”
Grumpie:   ”Neem je goede humeur mee.”
Giechel:    ”Gaat er iets fout? Je kan er beter om lachen dan om huilen!”
Bloosje:    ”Zoveel onbekenden, dat kan best een beetje spannend zijn, maar onthoud vooral: we zijn allemaal gezellige scouts.”
Stoetel:    ”Struikel vooral niet over de scheerlijnen.”
Doc:       ”Vertrouw op jezelf en gevaar… Euh… Elkaar! Jullie redden je vast, ook zonder je eigen lijding… Ehh leiding.”

Wij hebben er zin in! Tot de Drie Dolle Dagen!