Hoe werkt het?

Iedereen gaat of is wel eens voor het eerst op RSW geweest. En dan komt er een hoop bij kijken. Niet alleen vooraf aan het weekend, maar zeker ook tijdens. Om te winnen wil je voordat het weekend begint natuurlijk weten waar je aan toe bent. Anders is het lastig voorbereiden.

Daarom hebben we hieronder alles iets duidelijker uitgelegd van wat je van het weekend kan verwachten! Denk hierbij aan de activiteiten zelf, de puntentelling en de regels.

Hoe gaat zo'n weekend precies?

Het eerste wat je doet, is je samen met je gehele ploeg aanmelden bij de inschrijfbalie. Hier wordt alles geregeld, lever je ook gelijk je thuisopdracht in en zet je je joker in. Als je dit gedaan hebt, mag je naar je eigen subkamp en begin je met het opzetten van je tent. Als iedereen hier een beetje mee klaar is, verzamelen we met z’n allen bij het podium om officieel te beginnen met de RSW! Dit zullen we uiteraard doen met een spetterende thema-opening. Hierna gaat iedereen richting zijn of haar eigen subkamp om daar nog even gezellig na te zitten en daarna allemaal lekker je eigen bedje in. Zodat je morgen weer fris en fruitig aan een nieuwe dag kan beginnen.

De zaterdag begint bijtijds, want er is een druk programma vandaag. Nadat je de slaap uit je ogen hebt gewreven en genoten van een heerlijk ontbijtje, verzamelen we weer bij het podium om daar een nieuw stuk van het themaverhaal te zien. Vergeet dan vooral je uniform niet, want na de opening gaan we gelijk van start.
Na een mooi fotomomentje gaan jullie per ploeg op pad om een tocht te maken in de omgeving van het terrein. Onderweg komen jullie posten met verschillende opdrachten tegen en na een stevige wandeling zijn jullie als het goed is weer terug op het terrein.Wanneer iedereen gevonden is, beginnen jullie aan het avondmaal om jullie kookkunsten te gaan laten zien. Met een mooi drie-gangen menu (let op; je bent niet helemaal vrij in je keuze, kijk hiervoor even onder het kopje van het eten) kunnen jullie de jury verleiden en zo een hoop punten binnenhalen. Als dan ook de afwas weer gedaan is, gaan we met elkaar beginnen met het eerste avondspel. Ook hiervoor zijn weer een hoop punten te verdienen, dus doe je best! Om daarna even bij te komen, gaan we met z’n allen wederom genieten van een stuk van het themaverhaal. Dan wordt ook gelijk het tweede deel van de avond uitgelegd; de activiteitenmarkt. Hier zijn allemaal leuke activiteiten om even lekker te ontspannen van de wedstrijd. Na een tijdje gaat iedereen richting zijn of haar eigen subkamp om daar de slaapzak in te kruipen en weer even bij te slapen voor de laatste dag van de RSW.

Ook de zondag begint met een lekker ontbijtje en een stuk van het themaverhaal. Hierna is er de laatste kans om punten te verdienen met het zondagspel, door met je ploeg verschillende opdrachten/spellen te doen en zoveel mogelijk laatste punten te halen. Als dit afgerond is, ga je terug naar je subkamp om daar alvast een begin te maken met het opruimen van je spullen. Dan zullen we voor de laatste keer met elkaar bij het podium verzamelen, om daar het allerlaatste stuk van het thema te zien en natuurlijk de winnaar van deze RSW!

Tot slot allemaal moe, maar zeker ook voldaan terug naar huis (om daar waarschijnlijk lekker bij te slapen).

ER kan er maar één winnen

Jullie worden tijdens bijna alle activiteiten op de RSW beoordeeld door een vakkundige jury.
Er zijn drie onderdelen waar je ploeg de meeste punten mee kan verdienen:

 • de tocht
 • het spel op zaterdagavond
 • het spel op zondagochtend


Daarnaast zijn er ook bij andere onderdelen punten voor het eindklassement te verdienen, zoals:

 • het opzetten van je tent
 • je zelf bereidde maaltijd
 • jullie uniformen en de thema-aankleding van je terrein
 • samenwerking
 • naambord

Deze zaken worden alleen beoordeeld door de jurymedewerkers van de RSW (herkenbaar aan de jurylijsten). Uiteraard levert ook de thuisopdracht punten op, besteedt daar dus ook voldoende aandacht aan!

Weet jij zeker dat je de tocht helemaal goed gaat lopen?
Of het lekkerste gaat koken?

Zet bij je inschrijving op vrijdagavond je Joker in op het onderdeel waarvan jij denkt 100% van de punten te halen.
De Joker zal op dat onderdeel bonuspunten opleveren! (Tijdens het weekend kan niet meer worden gewisseld)

Hoe werkt het dan?

Als jij bijvoorbeeld 90% van de punten voor de tocht krijgt, krijg je 90% van de punten van je joker! Het gaat dus om het percentage van de behaalde punten. Of dat er nou 40/50 of 160/200 zijn, maakt dus niet uit!

De planning

De RSW is van vrijdag 8 april t/m zondag 10 april 2022.
Wat ga je wanneer doen?
Dat zie je hieronder in de planning.

Je hoeft dit niet zelf allemaal te onthouden, daar heb je je subkampstaf voor!

Vrijdag
20:00 Start inschrijving, inleveren thuisopdracht, tenten opzetten
22:00 Opening
23:00 Nazit op subkampen
23:30 Iedereen slaapt

Zaterdag
8:00 Ontbijt
9:45 Start tocht
16:00 Einde tocht
17:00 Start koken
20:00 Avondspel
22:30 Activiteitenmarkt
23:30 Nazit op subkampen
0:00 Iedereen slaapt

Zondag
8:00 Ontbijt
9:45 Postenspel
11:00 Afbreken
12:00 Sluiting
13:00 Vertrek

De regels

Met een groot evenement als de RSW zijn er altijd regels nodig om alles in goede banen te leiden.

Het hele weekend gelden de volgende regels:

 • Je mag je telefoon meenemen als dat ook van je leiding/ouders mag. Opladen is alleen niet mogelijk.
 • Boxen of een radio zijn niet toegestaan. De RSW is een groepsevenement en we maken er met z’n allen een feest van. Dus niet in je eentje in je tent en denk ook aan je buren.
 • Zonder toestemming van de RSW organisatie of subkampstaf mag je het terrein niet verlaten.
 • Mocht je toch eerder weggaan of later worden gebracht. Meldt dit aan je leiding, die het de organisatie meldt. Eerder kom je er niet op/af.
 • Volg aanwijzingen van de organisatie en de subkampstaf op.
 • Met problemen of moeilijkheden ga je naar je eigen subkampstaf toe. Zij zijn er om je te helpen!
 • Tussen 0:00 en 7:30 is het stil in alle subkampen.
 • Iedereen slaapt in zijn eigen tent of zorg dat je niet betrapt wordt.
 • Op het terrein zijn toiletten aanwezig. Zorg ervoor dat deze netjes blijven. Je bent namelijk niet de enige.
 • Let er goed op dat je persoonlijke bagage en het ploegmateriaal niet laat slingeren. Berg alles goed op. Natuurlijk blijf je van het materiaal van andere ploegen af!
 • Het terrein is schoon en dat houden we graag zo. Papier, snoepzakjes, blikjes en ander afval dien je netjes weg te gooien.
 • Roken, gebruik van alcoholische dranken, gebruik van verdovende middelen, etc. is absoluut niet toegestaan!


Voor het niet nakomen van één van de regels geldt dat de desbetreffende ploeg gediskwalificeerd wordt en direct het terrein zal moeten verlaten!