RSW? Hoe werkt dat?

Hoe gaat zo’n weekend dan precies? Hieronder een kort verhaal met wat je allemaal kan verwachten.

Het eerste wat je doet, is je samen met je gehele ploeg aanmelden bij de inschrijfbalie. Hier wordt alles geregeld, lever je ook gelijk je thuisopdracht in en zet je je joker in. Als je dit gedaan hebt, mag je naar je eigen subkamp en begin je met het opzetten van je tent. Als iedereen hier een beetje mee klaar is, verzamelen we met z’n allen bij het podium om officieel te beginnen met de RSW! Dit zullen we uiteraard doen met een spetterende thema-opening. Hierna gaat iedereen richting zijn of haar eigen subkamp om daar nog even gezellig na te zitten en daarna allemaal lekker je eigen bedje in. Zodat je morgen weer fris en fruitig aan een nieuwe dag kan beginnen.

De zaterdag begint bijtijds, want er is een druk programma vandaag. Nadat je de slaap uit je ogen hebt gewreven en genoten van een heerlijk ontbijtje, verzamelen we weer bij het podium om daar een nieuw stuk van het themaverhaal te zien. Vergeet dan vooral je uniform niet, want na de opening gaan we gelijk van start.
Na een mooi fotomomentje gaan jullie per ploeg op pad om een tocht te maken in de omgeving van het terrein. Onderweg komen jullie posten met verschillende opdrachten tegen en na een stevige wandeling zijn jullie als het goed is weer terug op het terrein.Wanneer iedereen gevonden is, beginnen jullie aan het avondmaal om jullie kookkunsten te gaan laten zien. Met een mooi drie-gangen menu (let op; je bent niet helemaal vrij in je keuze, kijk hiervoor even onder het kopje van het eten) kunnen jullie de jury verleiden en zo een hoop punten binnenhalen. Als dan ook de afwas weer gedaan is, gaan we met elkaar beginnen met het eerste avondspel. Ook hiervoor zijn weer een hoop punten te verdienen, dus doe je best! Om daarna even bij te komen, gaan we met z’n allen wederom genieten van een stuk van het themaverhaal. Dan wordt ook gelijk het tweede deel van de avond uitgelegd; de activiteitenmarkt. Hier zijn allemaal leuke activiteiten om even lekker te ontspannen van de wedstrijd. Na een tijdje gaat iedereen richting zijn of haar eigen subkamp om daar de slaapzak in te kruipen en weer even bij te slapen voor de laatste dag van de RSW.

Ook de zondag begint met een lekker ontbijtje en een stuk van het themaverhaal. Hierna is er de laatste kans om punten te verdienen met het zondagspel, door met je ploeg verschillende opdrachten/spellen te doen en zoveel mogelijk laatste punten te halen. Als dit afgerond is, ga je terug naar je subkamp om daar alvast een begin te maken met het opruimen van je spullen. Dan zullen we voor de laatste keer met elkaar bij het podium verzamelen, om daar het allerlaatste stuk van het thema te zien en natuurlijk de winnaar van deze RSW!
Tot slot allemaal moe, maar zeker ook voldaan terug naar huis (om daar waarschijnlijk lekker bij te slapen).

De planning

De RSW is van vrijdag 24 mei t/m zondag 26 mei 2019.
Wat ga je wanneer doen?
Dat zie je hieronder in de planning.

Je hoeft dit niet zelf allemaal te onthouden, daar heb je je subkampstaf voor!

Vrijdag
20:00 Start inschrijving, inleveren thuisopdracht, tenten opzetten
22:00 Opening
23:00 Nazit op subkampen
23:30 Iedereen slaapt

Zaterdag
8:00 Ontbijt
9:45 Start tocht
16:00 Einde tocht
17:00 Start koken
20:00 Avondspel
22:30 Activiteitenmarkt
23:30 Nazit op subkampen
0:00 Iedereen slaapt

Zondag
8:00 Ontbijt
9:45 Postenspel
11:00 Afbreken
12:00 Sluiting

Hoe kan ik winnen?

Natuurlijk door de gehele RSW je uiterste best te doen!
Maar als je echt precies wil weten waar je goed op moet letten, lees dan dit stukje even door.

Het begint gelijk vrijdagavond al. Naast het inleveren van de thuisopdracht bij de inschrijfbalie, zorg je ervoor dat je tent goed en netjes opgezet word en dat er een duidelijk ploegenbord voor jullie tent staat.
Zorg er ook voor dat je tent het gehele weekend netjes blijft, want je weet nooit wanneer de jury deze gaat beoordelen.
Op zaterdag zijn er punten te verdienen tijdens het maken van de ploegenfoto voordat je op tocht gaat. Een complete Scoutfit of een leuk themashirt kunnen je hierbij extra punten opleveren, zorg ervoor dat je hele ploeg hetzelfde is. Dan natuurlijk de tocht gevolgd door het avondeten. Niet alleen de smaak wordt beoordeeld maar ook dingen als veiligheid, samenwerking en aankleding.
Daarna is het tijd voor het zaterdagavondspel en ook hierbij kun je punten verdienen.
Tot slot is er zondag het postenspel, de laatste kans om nog wat punten bij elkaar te sprokkelen.

En dan natuurlijk maar hopen dat je goed genoeg je best hebt gedaan dit weekend…
Oja, zorg er natuurlijk altijd voor dat je duidelijk je ploegnummer doorgeeft, anders gaan de punten misschien wel naar de verkeerde ploeg!

Denk ook goed na op welk onderdeel je je Joker in gaat zetten. Waar zijn jullie goed in? Koken? Tent netjes houden? Als jullie denken hier de maximale punten voor te kunnen krijgen, kan je met je Joker extra punten verdienen!
(Het maakt dus niet uit of het onderdeel veel of weinig punten waard is. Zolang je ze allemaal krijgt, krijg je 100% van de Joker extra!)